Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne tiramisu. Ten klasyczny, włoski deser w wersji ekspresowej zrobi furorę, sprawi mnóstwo przyjemności i na pewno podbije serce ukochanej osoby.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15996
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4851
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 643
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15996
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4851
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 643
Składniki
1) Przygotować krem: śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i dokładnie wymieszać mikserem. 2) Biszkopty namaczać w kawie z dodatkiem amaretto i układać po dwa na dnie każdego słoika lub szklanki. 3) Na biszkopty nałożyć po dwie łyżki kremu. Przełożyć warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów i zakończyć dwiema łyżkami kremu. 4) Tak przygotowany deser schłodzić w lodówce przez min. 2 h. 5) Przed podaniem obficie posypać kakao.