Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, winne ciasteczko do kawy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16755
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 456
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16755
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 456
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką.
Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy (średniej) i wyłożyć owoce.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem waniliowym.