Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i smaczny murzynek na duża blacha polecam i zapraszam po przepis .
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Wiśnie z kompotu scedzam na sitku z soku jak nie mamy wiśni dajmy szkl dżemu .Mąkę wsypuje do miski dodaje proszek do pieczenia ,kakao ,cukier łącze składniki .Do suchych składników wbijam jajka ,wlewam olej i mleko wszystko mieszam k mikserem lub łyżką i dodaje wiśnie lub dżem co akurat macie w sezonie mogą być świeże wiśnie bez pestek dokładnie mieszam całość .
Dużą blachę wykladam papierem do pieczenia i wylewam ciasto i piekę w nagrzanym piekarniku 45 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,gdy ciasto sie piecze robimy polewę .
Przygotowanie polewy ;margarynę cukier mleko i kakao wkładam do rondelka i rozpuszczam i odstawiam do ostygnięcia w tym czasie polewa również zgęstnie .
Ciasto po upieczeniu zostawiam by ostygło następnie polewam polewa i ozdabiam ;posypka lub zmielonymi orzechami ,opcjonalnie zamiast polewy można ciasto polać lukrem .Murzynek jest ciastem bardzo podzielnym bo jest to duża blacha ,jest bardzo prosty w wykonaniu i smaczny polecam. Po dokładne wykonanie zapraszam na film Smacznego