Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, bardzo szybki w przygotowaniu, wymagający niewielu składników, a do tego pyszny placek. W sam raz dla niespodziewanych gości.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4877
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4877
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Margarynę utrzeć mikserem z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku.
Do utartej margaryny po trochę wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Utrzeć mikserem do jednolitej konsystencji.
Ciasto nakładać łyżką na brytfankę (u mnie 20x30 cm, ale może być większa). Żeby ułatwić sobie to zadanie łyżkę po każdym nałożeniu można zamaczać w gorącej, przegotowanej wodzie.
Śliwki bez pestek porozkładać na cieście. Można ewentualnie dodać do nich winogrona (ja tak zrobiłam) lub borówki.
Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni.