Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fale Dunaju to bardzo pyszne ciasto.Można je zrobić na każdą okazje,czy to urodziny,czy imieniny, Fale Dunaju jest doskonałe.Jest słodkie i pyszne.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 161
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Ciasto:wiśnie umyj i wydryluj.Miękkie masło utrzyj z cukrem.Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj po jednym jajku.Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj.Ciasto podziel na dwie równe części, do jednej wsyp kakao, wymieszaj jeszcze raz.Natłuść głęboką blachę, wyłóż ją pergaminem.Rozsmaruj na blasze najpierw jasne ciasto , a na nim ciemne.Równomiernie posyp wiśniami, piecz około 30 minut w temp. 180"C.
Masa: ugotuj budyń (wg wskazówek zegara na torebce) z mleka, cukru i proszku budyniowego.Odstaw go, aby ostygł.Utrzyj masło na puszystą masę.Powoli, ciągle ucierając, dodawaj po łyżce ostudzony budyń i po kilka kropli wódki.Przestań ucierać, gdy masa będzie gładka i jednolita.Z upieczonego ciasta zdejmij pergamin, wierzch równomiernie posmaruj kremem budyniowym.Gotowe ciasto możesz posypać kakaem lub pokryć polewą czekoladową.Rada:poza sezonem możesz dodać do ciasta wiśnie z kompotu lub z konfitury. SMACZNEGO!