Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam piec i wymyślać różności z gotowego ciasta francuskiego. Bardzo mnie to cieszy kiedy rodzinka zajada się takimi pysznościami.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 69
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5470
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2556
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 69
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5470
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2556
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przeciąć w z dłuż na dwa paski.
Następnie w poprzek paski po 4 cm,
Każdy pasek przeciąć przez środek.
Przełożyć faworki.
Na jedną część faworków położyć pół łyżeczki powideł
I skleić w łezkę.
Gotowe ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 minut w zależności od piekarnika.
Zrobiłam z jednego ciasta ale jak ktoś spodziewa się większej ilości gości wystarczy podwoić produkty.