Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam piec i wymyślać różności z gotowego ciasta francuskiego. Bardzo mnie to cieszy kiedy rodzinka zajada się takimi pysznościami.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3170
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29197
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3170
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29197
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przeciąć w z dłuż na dwa paski.
Następnie w poprzek paski po 4 cm,
Każdy pasek przeciąć przez środek.
Przełożyć faworki.
Na jedną część faworków położyć pół łyżeczki powideł
I skleić w łezkę.
Gotowe ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 minut w zależności od piekarnika.
Zrobiłam z jednego ciasta ale jak ktoś spodziewa się większej ilości gości wystarczy podwoić produkty.