Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie na bazie kaszy jaglanej smakuje rewelacyjnie. Kasza nie jest wyczuwalna w smaku, sprawia, że ciasto pozostaje kremowe i wilgotne. Brownie z tego przepisu przygotujecie w 15 minut, wystarczy ugotować kaszę i zblendować ją z pozostałymi składnikami.
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3416
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 376
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54833
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3416
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 376
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54833
Składniki
Surową kaszę jaglaną przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Ugotuj według instrukcji na opakowaniu (najlepiej wyjdzie, jeśli będziesz gotować ją w proporcji 2:1 - 2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy), następnie odstaw do przestudzenia.
Orzechy posiekaj na mniejsze części.
Do misy blendera przełóż ostudzoną kaszę jaglaną, wbij jajka, wlej olej, dodaj kakao, banana, miód i płaską łyżeczkę sody. Wszystko zblenduj na gładką masę. Wymieszaj z orzechami.
Gotową masę przelej do natłuszczonej odrobiną oleju foremki. Piecz przez 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.