Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie na bazie kaszy jaglanej smakuje rewelacyjnie. Kasza nie jest wyczuwalna w smaku, sprawia, że ciasto pozostaje kremowe i wilgotne. Brownie z tego przepisu przygotujecie w 15 minut, wystarczy ugotować kaszę i zblendować ją z pozostałymi składnikami.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Składniki
Surową kaszę jaglaną przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Ugotuj według instrukcji na opakowaniu (najlepiej wyjdzie, jeśli będziesz gotować ją w proporcji 2:1 - 2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy), następnie odstaw do przestudzenia.
Orzechy posiekaj na mniejsze części.
Do misy blendera przełóż ostudzoną kaszę jaglaną, wbij jajka, wlej olej, dodaj kakao, banana, miód i płaską łyżeczkę sody. Wszystko zblenduj na gładką masę. Wymieszaj z orzechami.
Gotową masę przelej do natłuszczonej odrobiną oleju foremki. Piecz przez 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.