Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna propozycja na zdrową przekąskę do szkoły czy pracy. Takie ciastka świetnie smakują z kubkiem ciepłego mleka lub gorącą kawą z aromatycznymi, jesiennymi przyprawami. Przygotowanie ich zajmuje chwilę, nie wymaga specjalnych umiejętności, więc z powodzeniem możecie zaprosić dzieci do wspólnego pieczenia. To ciastka idealne na drugie śniadanie. Ciasteczka te są miękkie i delikatne, a zarazem bardzo aromatyczne, dzięki dodatkowi skórki z pomarańczy.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 174
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 937
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 673
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 174
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 937
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 673
Składniki
Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać startą skórkę z pomarańczy, płatki owsiane, siemię, słonecznik, sezam oraz miód. Wszystko wymieszać do połączenia się składników. Odstawić na ok. 10 minut. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni (grzałka góra-dół). Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Zwilżonymi wodą dłońmi formować małe kulki i delikatnie je spłaszczyć. Ułożyć na papierze. Piec przez około 18-20 minut do zrumienienia.
Rady: Aby ciastka miały intensywniejszy smak można wcześniej podprażyć płatki owsiane na suchej patelni.