Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna propozycja na zdrową przekąskę do szkoły czy pracy. Takie ciastka świetnie smakują z kubkiem ciepłego mleka lub gorącą kawą z aromatycznymi, jesiennymi przyprawami. Przygotowanie ich zajmuje chwilę, nie wymaga specjalnych umiejętności, więc z powodzeniem możecie zaprosić dzieci do wspólnego pieczenia. To ciastka idealne na drugie śniadanie. Ciasteczka te są miękkie i delikatne, a zarazem bardzo aromatyczne, dzięki dodatkowi skórki z pomarańczy.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 354
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 575
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1062
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 354
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 575
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1062
Składniki
Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać startą skórkę z pomarańczy, płatki owsiane, siemię, słonecznik, sezam oraz miód. Wszystko wymieszać do połączenia się składników. Odstawić na ok. 10 minut. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni (grzałka góra-dół). Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Zwilżonymi wodą dłońmi formować małe kulki i delikatnie je spłaszczyć. Ułożyć na papierze. Piec przez około 18-20 minut do zrumienienia.
Rady: Aby ciastka miały intensywniejszy smak można wcześniej podprażyć płatki owsiane na suchej patelni.