Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne proste w przygotowaniu i zdrowe ciasto jabłkowe:)
Tortownica 18 cm, papier do pieczenia
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Składniki
Tortownicę 18 cm wyściel papierem do pieczenia. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj cukier trzcinowy cały czas miksując. Kiedy składniki się połączą dodaj żółtka i miksuj na najmniejszych obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Do masy dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz umyte i pokrojone w małą kostkę jabłko. Składniki delikatnie, ale dokładnie wymieszaj, przełóż do tortownicy i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.
Po 25 minutach ciasto od razu wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości. Poczekaj, aż się przestudzi i wtedy przekrój je na kawałki. Najlepiej smakuje schłodzone dzień po zrobieniu. Smacznego!