Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne proste w przygotowaniu i zdrowe ciasto jabłkowe:)
Tortownica 18 cm, papier do pieczenia
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2197
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3297
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2197
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3297
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Składniki
Tortownicę 18 cm wyściel papierem do pieczenia. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj cukier trzcinowy cały czas miksując. Kiedy składniki się połączą dodaj żółtka i miksuj na najmniejszych obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Do masy dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz umyte i pokrojone w małą kostkę jabłko. Składniki delikatnie, ale dokładnie wymieszaj, przełóż do tortownicy i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.
Po 25 minutach ciasto od razu wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości. Poczekaj, aż się przestudzi i wtedy przekrój je na kawałki. Najlepiej smakuje schłodzone dzień po zrobieniu. Smacznego!