Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne proste w przygotowaniu i zdrowe ciasto jabłkowe:)
Tortownica 18 cm, papier do pieczenia
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 426
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5434
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 426
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5434
Składniki
Tortownicę 18 cm wyściel papierem do pieczenia. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj cukier trzcinowy cały czas miksując. Kiedy składniki się połączą dodaj żółtka i miksuj na najmniejszych obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Do masy dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz umyte i pokrojone w małą kostkę jabłko. Składniki delikatnie, ale dokładnie wymieszaj, przełóż do tortownicy i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.
Po 25 minutach ciasto od razu wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości. Poczekaj, aż się przestudzi i wtedy przekrój je na kawałki. Najlepiej smakuje schłodzone dzień po zrobieniu. Smacznego!