Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne proste w przygotowaniu i zdrowe ciasto jabłkowe:)
Tortownica 18 cm, papier do pieczenia
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Tortownicę 18 cm wyściel papierem do pieczenia. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj cukier trzcinowy cały czas miksując. Kiedy składniki się połączą dodaj żółtka i miksuj na najmniejszych obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Do masy dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz umyte i pokrojone w małą kostkę jabłko. Składniki delikatnie, ale dokładnie wymieszaj, przełóż do tortownicy i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.
Po 25 minutach ciasto od razu wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości. Poczekaj, aż się przestudzi i wtedy przekrój je na kawałki. Najlepiej smakuje schłodzone dzień po zrobieniu. Smacznego!