Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe ciasto marchewkowe:)
Tortownica 18cm
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1042
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1042
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Składniki
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, a następnie dodaję cukier trzcinowy i miksuję na najniższych obrotach miksera. Następnie cały czas ucierając dodaję żółtka i miksuje tylko do połączenia się składników.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia oraz startą marchewkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam.
Ciasto przelewam do tortownicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia oraz startą marchewkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam.
Ciasto wyjmuję z piekarnika i zrzucam z wysokości, żeby nie opadło. Zostawiam do całkowitego ostygnięcia i kroję na kawałki.