Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe ciasto marchewkowe:)
Tortownica 18cm
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 42
Przedstawiam dziś ostatnie danie naszego powitania Roku Drewnianego Węża, czy...
Odsłon: 14
Szybkie boczniaki z patelni to jest chyba najprostszy sposób przygotowania ty...
Odsłon: 12
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 42
Przedstawiam dziś ostatnie danie naszego powitania Roku Drewnianego Węża, czy...
Odsłon: 14
Szybkie boczniaki z patelni to jest chyba najprostszy sposób przygotowania ty...
Odsłon: 12
Składniki
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, a następnie dodaję cukier trzcinowy i miksuję na najniższych obrotach miksera. Następnie cały czas ucierając dodaję żółtka i miksuje tylko do połączenia się składników.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia oraz startą marchewkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam.
Ciasto przelewam do tortownicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia oraz startą marchewkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam.
Ciasto wyjmuję z piekarnika i zrzucam z wysokości, żeby nie opadło. Zostawiam do całkowitego ostygnięcia i kroję na kawałki.