Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego Fit ? przez dodanie do ciasta jogurtu ! W ten sposób staje się ono nieco mniej kaloryczne ponieważ po za tłuszczem w samym jogurcie nie zawiera żadnego innego. Jest bardzo proste w przygotowaniu, miękkie i mokre przez o rozpływa się w ustach i skusi każdego !
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10344
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1010
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10344
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1010
Składniki
Rozdzielamy białka od żółtek. Następnie białka ubijamy na pianę dodajemy szczyptę soli i powoli dosypujemy oba cukry. Miksując na wysokich obrotach.
Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka oraz jogurt i krótko miksujemy do połączenia składników.
Przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Wykładamy keksówkę o wymiarach 20x11x7,5 cm papierem do pieczenia. Przelewamy do niej pół masy, dodajemy borówki, przelewamy kolejną połowę i na wierzch sypiemy resztę borówek.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35 minut do momentu aż się zarumieni i tzw. suchego patyczka dla pewności.
Pamiętajcie:<br /> - składniki powinny być w temperaturze pokojowej inaczej jajka będziemy ubijać dosyć długo :P<br /> - jeśli nie mamy papieru do pieczenia można delikatnie wysmarować formę masłem<br /> - borówki muszą być osuszone <br /> <br /> Życzę smacznego ! i udanych wypieków <br />