Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego Fit ? przez dodanie do ciasta jogurtu ! W ten sposób staje się ono nieco mniej kaloryczne ponieważ po za tłuszczem w samym jogurcie nie zawiera żadnego innego. Jest bardzo proste w przygotowaniu, miękkie i mokre przez o rozpływa się w ustach i skusi każdego !
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Rozdzielamy białka od żółtek. Następnie białka ubijamy na pianę dodajemy szczyptę soli i powoli dosypujemy oba cukry. Miksując na wysokich obrotach.
Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka oraz jogurt i krótko miksujemy do połączenia składników.
Przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Wykładamy keksówkę o wymiarach 20x11x7,5 cm papierem do pieczenia. Przelewamy do niej pół masy, dodajemy borówki, przelewamy kolejną połowę i na wierzch sypiemy resztę borówek.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35 minut do momentu aż się zarumieni i tzw. suchego patyczka dla pewności.
Pamiętajcie:<br /> - składniki powinny być w temperaturze pokojowej inaczej jajka będziemy ubijać dosyć długo :P<br /> - jeśli nie mamy papieru do pieczenia można delikatnie wysmarować formę masłem<br /> - borówki muszą być osuszone <br /> <br /> Życzę smacznego ! i udanych wypieków <br />