Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka w wersji Fit. Bez mąki pszennej, bez cukru idealnie sprawdzi się dla dbających o zdrowie oraz diabetyków.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Łączymy mąkę migdałową z proszkiem do pieczenia, ksylitolem, jajkami, łyżeczką cynamonu. Miksujemy do połączenia.
Dodajemy mąkę migdałową. Krótko miksujemy. Dodajemy 50 ml wody. Miksujemy, aby otrzymać konsystencje gęstej śmietany.
Obieramy 3 jabłka. Wykładamy do naczynia żaroodpornego masę i na górze wkładamy w nią kawałki jabłek. Posypujemy cynamonem lub przyprawą do szarlotki. Pieczemy w 175 C ok. 35 minut.