Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny ciasto z wypływającą czekoladą przygotowane na patelni! Możesz podwoić składniki i wydłużyć czas pieczeni o 10 minut i przygotować to ciastko w zwykłej tortownicy.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182094
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 249
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182094
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 249
Składniki
Przygotowanie pierwszej warstwy: Umieść czekoladę w misce żaroodpornej i rozpuść w kąpieli wodnej (nad gotującą się wodą), lekko przestudź. W misce miksera umieść masło wraz z cukrem i solą, po czym zmiksuj do białości. Następnie dodaj żółtko i czekoladę, ponownie zmiksuj. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj do połączenia się składników i rozsmaruj powstałą masę na spodzie patelni.
Przygotowanie drugiej warstwy: Rozpuść czekoladę wraz z masłem w kąpieli wodnej. Lekko przestudź i wymieszaj z mąką. Jajka z cukrem zmiksuj do białości i wmieszaj do masy czekoladowej. Włącz piekarnik i rozgrzej go do 180 oC. Rozsmaruj nutellę na pierwszej warstwie, po czym wyłóż na nią drugą warstwę czekoladową. Piecz przez 15-17 minut, po czym wyjmij z piekarnika i odstaw na minimum godzinę do ostygnięcia.