Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka powstały z przypadku ;) ( Gosia i Ania wiedzą o co chodzi :* ) Pod ręką miałem ciasto francuskie i puszkę mango (nagły atak na słodkie)...
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1504
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6033
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8901
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1504
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6033
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8901
Składniki
Mango osączamy z zalewy ,kroimy w kostkę. Cukier mieszamy z żelatyną ,dodajemy do pokrojonego mango. Z ciasta francuskiego wycinamy kółka ,wykładamy nimi foremkę do muffinek ,lekko podpiekamy w temperaturze 200°C (ok. 1-2 min). Do każdego ciastka nakładamy mango i zapiekamy 20 min w tej samej temperaturze. Ciastka schładzamy i przekładamy do lodówki na godzinę przed podaniem (można podać z bitą śmietaną).