Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka powstały z przypadku ;) ( Gosia i Ania wiedzą o co chodzi :* ) Pod ręką miałem ciasto francuskie i puszkę mango (nagły atak na słodkie)...
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4389
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11924
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4389
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11924
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Mango osączamy z zalewy ,kroimy w kostkę. Cukier mieszamy z żelatyną ,dodajemy do pokrojonego mango. Z ciasta francuskiego wycinamy kółka ,wykładamy nimi foremkę do muffinek ,lekko podpiekamy w temperaturze 200°C (ok. 1-2 min). Do każdego ciastka nakładamy mango i zapiekamy 20 min w tej samej temperaturze. Ciastka schładzamy i przekładamy do lodówki na godzinę przed podaniem (można podać z bitą śmietaną).