Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu ciasto, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 357
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2472
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 357
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2472
Składniki
Mąkę przesiewamy razem proszkiem do pieczenia oraz solą. Masło razem z cukrem miksujemy na jasną i puszystą masę przez ok. 5 min. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, następnie ekstrakt z wanilii. Zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy suche składniki. Tortownice o śr. 26 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto na wierzch wykładając pokrojony rabarbar i posypując migdałami. Pieczemy w temp. 200 C przez 35 min. do uzyskania złotej skórki. Po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego.