Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu ciasto, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1045
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 360
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 677
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1045
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 360
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 677
Składniki
Mąkę przesiewamy razem proszkiem do pieczenia oraz solą. Masło razem z cukrem miksujemy na jasną i puszystą masę przez ok. 5 min. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, następnie ekstrakt z wanilii. Zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy suche składniki. Tortownice o śr. 26 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto na wierzch wykładając pokrojony rabarbar i posypując migdałami. Pieczemy w temp. 200 C przez 35 min. do uzyskania złotej skórki. Po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego.