Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie są bardzo szybkie do zrobienia, a co najważniejsze świetnie smakują. To wyjątkowy deser tylko dla dorosłych :-)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10438
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5468
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 709
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10438
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5468
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 709
Składniki
W trzech kubkach namoczyć bakalie ( każde osobno ) w białym rumie.
Rozwinąć ciasto francuskie, pociąć radełkiem na kwadraty, na każdym kwadracie naciąć dwie literki L.
Posmarować roztrzepanym jajkiem pocięte ciasto francuskie.
Przekładać nacięte brzegi po przekątnej i lekko docisnąć do brzegów; ponownie brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na środek łódeczki układać namoczoną śliwkę w rumie.
Obok śliwki położyć namoczone rodzynki.
Dołożyć namoczoną żurawinę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec do zrumienienia przez około 15 minut.
Upieczone łódeczki pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego !