Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie są bardzo szybkie do zrobienia, a co najważniejsze świetnie smakują. To wyjątkowy deser tylko dla dorosłych :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1456
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1456
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Składniki
W trzech kubkach namoczyć bakalie ( każde osobno ) w białym rumie.
Rozwinąć ciasto francuskie, pociąć radełkiem na kwadraty, na każdym kwadracie naciąć dwie literki L.
Posmarować roztrzepanym jajkiem pocięte ciasto francuskie.
Przekładać nacięte brzegi po przekątnej i lekko docisnąć do brzegów; ponownie brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na środek łódeczki układać namoczoną śliwkę w rumie.
Obok śliwki położyć namoczone rodzynki.
Dołożyć namoczoną żurawinę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec do zrumienienia przez około 15 minut.
Upieczone łódeczki pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego !