Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie są bardzo szybkie do zrobienia, a co najważniejsze świetnie smakują. To wyjątkowy deser tylko dla dorosłych :-)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6889
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242769
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6889
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242769
Składniki
W trzech kubkach namoczyć bakalie ( każde osobno ) w białym rumie.
Rozwinąć ciasto francuskie, pociąć radełkiem na kwadraty, na każdym kwadracie naciąć dwie literki L.
Posmarować roztrzepanym jajkiem pocięte ciasto francuskie.
Przekładać nacięte brzegi po przekątnej i lekko docisnąć do brzegów; ponownie brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na środek łódeczki układać namoczoną śliwkę w rumie.
Obok śliwki położyć namoczone rodzynki.
Dołożyć namoczoną żurawinę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec do zrumienienia przez około 15 minut.
Upieczone łódeczki pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego !