Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w wykonaniu w sam raz do kawki ;)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85186
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2495
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9963
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3929
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7079
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85186
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2495
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9963
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3929
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7079
Składniki
Budyń przygotować wg. przepisu. Płat ciasta francuskiego podzielić na 24 kawałki. Połowę z nich ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Z pozostałych 12 kawałków wyciąć kieliszkiem kółka i nałożyć na ciasto na blaszce, lekko docisnąć. Posmarować białkiem. Piec w temp. 170-180" około 10min.
Wyjąć z piekarnika, jeśli środki mocno wyrosły delikatnie można docisnąć łyżeczką aby powstał dołek.
Do upieczonych ciastek nakładać najlepiej łyżeczką porcjami budyń, następnie ułożyć dowolne owoce. Można dodatkowo polać polewą czekoladową
SMACZNEGO ;)