Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w wykonaniu w sam raz do kawki ;)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Budyń przygotować wg. przepisu. Płat ciasta francuskiego podzielić na 24 kawałki. Połowę z nich ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Z pozostałych 12 kawałków wyciąć kieliszkiem kółka i nałożyć na ciasto na blaszce, lekko docisnąć. Posmarować białkiem. Piec w temp. 170-180" około 10min.
Wyjąć z piekarnika, jeśli środki mocno wyrosły delikatnie można docisnąć łyżeczką aby powstał dołek.
Do upieczonych ciastek nakładać najlepiej łyżeczką porcjami budyń, następnie ułożyć dowolne owoce. Można dodatkowo polać polewą czekoladową
SMACZNEGO ;)