Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny owocowy deser. Świetnie smakuje z gałką ulubionych lodów.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1805
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14425
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19521
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1805
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14425
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19521
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na dość duże kwadraty (mnie wyszło 6 szt). Ananasa i brzoskwinie pokroić w drobne kawałeczki, wymieszać z łyżeczką płatków migdałowych. Nadzienie nakładać na środek każdego kwadratu. Ciasto zlepiać tak, aby gotowe ciastka przypominały sakiewki. Wszystkie ciastka posmarować roztrzepanym białkiem, udekorować resztą płatków migdałowych. Piec na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. Cukier skarmelizować, podlać odrobiną wody. Gotowe sakiewki polać podpalanym karmelem.
Smacznego.