Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny owocowy deser. Świetnie smakuje z gałką ulubionych lodów.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18923
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9520
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4082
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 692
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18923
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9520
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4082
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 692
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na dość duże kwadraty (mnie wyszło 6 szt). Ananasa i brzoskwinie pokroić w drobne kawałeczki, wymieszać z łyżeczką płatków migdałowych. Nadzienie nakładać na środek każdego kwadratu. Ciasto zlepiać tak, aby gotowe ciastka przypominały sakiewki. Wszystkie ciastka posmarować roztrzepanym białkiem, udekorować resztą płatków migdałowych. Piec na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. Cukier skarmelizować, podlać odrobiną wody. Gotowe sakiewki polać podpalanym karmelem.
Smacznego.