Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wymyślone prze ze mnie ślimaczki dyniowe.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1622
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1685
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1622
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1685
Składniki
Ciasto pokroić na paski po 6 cm, nałożyć farsz dyniowy, zawinąć na pół formować ślimaczki. Piec w 200 stopniach przez 25 - 30 minut, pięć minut przed końcem nakryć folią aluminiową.
farsz dyniowy : Dynię obraną oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę, dodać do garnka z odrobiną wody, gotować do miękkości, gdy już jest wystarczająco miękka odcedzić na durszlaku z nadmiaru wody. Zblenderować, dodać cukier i cynamon.Pozostałą część farszu zamroziłam przyda się do babeczek lub ciasta dyniowego.