Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wymyślone prze ze mnie ślimaczki dyniowe.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1258
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 459
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3426
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1019
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1258
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 459
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3426
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1019
Składniki
Ciasto pokroić na paski po 6 cm, nałożyć farsz dyniowy, zawinąć na pół formować ślimaczki. Piec w 200 stopniach przez 25 - 30 minut, pięć minut przed końcem nakryć folią aluminiową.
farsz dyniowy : Dynię obraną oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę, dodać do garnka z odrobiną wody, gotować do miękkości, gdy już jest wystarczająco miękka odcedzić na durszlaku z nadmiaru wody. Zblenderować, dodać cukier i cynamon.Pozostałą część farszu zamroziłam przyda się do babeczek lub ciasta dyniowego.