Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś w sam raz na lato :) Proste w przygotowaniu. Polecam ! :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1979
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1979
Składniki
Arkusz ciasta francuskiego smarujemy serkiem. Na serek kładziemy kilkanaście malin. Całość zwijamy w rulon i tniemy na kawałki w kształcie ślimaczków. Zawijasy układamy w formie do zapiekania posmarowanej masłem, zachowując niewielkie odstępy. Pieczemy przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż ślimaczki staną się złote. Smacznego !