Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do naleśników, gofrów, tortów, kremów, lodów.... Całe mnóstwo możliwości
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1039
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104862
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1039
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104862
Składniki
Maliny umieścić w garnku lub na sporej patelni, wsypać cukier, dodać sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż maliny puszczą sok a cukier się rozpuści.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z dwiema łyżkami wody, wlać do gotujących się malin. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (2-3 łyżki), zostawić do napęcznienia, następnie dodać do gorącej frużeliny i dokładnie wymieszać.
Maliny przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem.