Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do naleśników, gofrów, tortów, kremów, lodów.... Całe mnóstwo możliwości
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 898
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6018
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9849
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 898
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6018
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9849
Składniki
Maliny umieścić w garnku lub na sporej patelni, wsypać cukier, dodać sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż maliny puszczą sok a cukier się rozpuści.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z dwiema łyżkami wody, wlać do gotujących się malin. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (2-3 łyżki), zostawić do napęcznienia, następnie dodać do gorącej frużeliny i dokładnie wymieszać.
Maliny przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem.