Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny deser. Przepis pochodzi z 429. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135772
Pychota. Polecam.
Odsłon: 506
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14330
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6326
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135772
Pychota. Polecam.
Odsłon: 506
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14330
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6326
Składniki
Dwie galaretki zalać wrzątkiem (800 ml), jedną rozpuścić w szklance gorącej wody.
Z moreli usunąć pestki, pokroić na ósemki i przełożyć do dużych kieliszków ułożonych pod skosem (można użyć ociekacza do naczyń). Zalać większą porcją galaretki i odstawić do ostudzenia. Następnie schłodzić w lodówce.
Białka ubić ze szczyptą soli. Do piany wlać trzecią, wystudzoną galaretkę. Zmiksować. Przełożyć do kieliszków z morelami i galaretką. Ponownie wstawić do chłodziarki.
Przed podaniem udekorować miętą.