Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretkowiec bez pieczenia to idealny deser na każdą okazję, który łączy w sobie lekkość galaretki i kremową konsystencję. Szybki w przygotowaniu i pełen owocowego smaku, z pewnością zachwyci każdego. To pyszna propozycja, którą z łatwością przygotujesz bez użycia piekarnika!
Blaszka 24 x 32 cm
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10101
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1848
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 711
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10101
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1848
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 711
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
Składniki
Białka jajek ubij na sztywną pianę. Pod koniec tego procesu, stopniowo dodawaj cukier. Następnie dodaj żółtka jajek. Dosyp przesianą przez sitko mąkę, sodę i wymieszaj wszystko łyżką. Z tak przygotowanej masy upiecz dwa biszkopty w foremce o wymiarach 24 x 32 cm.
Truskawki umyj, usuń szypułki i zblenduj na gładki mus. Galaretki rozpuść w 400 ml wrzącej wody. Gdy przestygną, dodaj je do truskawek. Gdy masa zacznie tężeć, wyłóż połowę masy truskawkowej na przestygnięty biszkopt.
Rozpocznij przygotowanie masy budyniowej. Zrób to szybko, by masa truskawkowa całkowicie nie stężała. W tym celu rozpuść żelatynę i umieść ją we wrzątku. Pozostaw do wystygnięcia. Budyń przygotuj w 400 ml mleka. Odstaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie zmiksuj na krem.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Mieszając masę mikserem, dodaj budyń partiami. Zmniejsz obroty miksera i dodaj żelatynę. Masa powinna dość szybko tężeć. Na biszkopt z masą truskawkową wyłóż połowę masy budyniowej. Wyłóż biszkopt, a na nim rozsmaruj pozostałą masę truskawkową. Następnie rozsmaruj masę budyniową. W gorącej wodzie rozpuść galaretkę pomarańczową. Gdy zacznie tężeć, wylej ją na placek na wierzch. Włóż ciasto do lodówki do całkowitego zastygnięcia.