Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretkowiec bez pieczenia to idealny deser na każdą okazję, który łączy w sobie lekkość galaretki i kremową konsystencję. Szybki w przygotowaniu i pełen owocowego smaku, z pewnością zachwyci każdego. To pyszna propozycja, którą z łatwością przygotujesz bez użycia piekarnika!
Blaszka 24 x 32 cm
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 580
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3441
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27119
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 580
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3441
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27119
Składniki
Białka jajek ubij na sztywną pianę. Pod koniec tego procesu, stopniowo dodawaj cukier. Następnie dodaj żółtka jajek. Dosyp przesianą przez sitko mąkę, sodę i wymieszaj wszystko łyżką. Z tak przygotowanej masy upiecz dwa biszkopty w foremce o wymiarach 24 x 32 cm.
Truskawki umyj, usuń szypułki i zblenduj na gładki mus. Galaretki rozpuść w 400 ml wrzącej wody. Gdy przestygną, dodaj je do truskawek. Gdy masa zacznie tężeć, wyłóż połowę masy truskawkowej na przestygnięty biszkopt.
Rozpocznij przygotowanie masy budyniowej. Zrób to szybko, by masa truskawkowa całkowicie nie stężała. W tym celu rozpuść żelatynę i umieść ją we wrzątku. Pozostaw do wystygnięcia. Budyń przygotuj w 400 ml mleka. Odstaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie zmiksuj na krem.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Mieszając masę mikserem, dodaj budyń partiami. Zmniejsz obroty miksera i dodaj żelatynę. Masa powinna dość szybko tężeć. Na biszkopt z masą truskawkową wyłóż połowę masy budyniowej. Wyłóż biszkopt, a na nim rozsmaruj pozostałą masę truskawkową. Następnie rozsmaruj masę budyniową. W gorącej wodzie rozpuść galaretkę pomarańczową. Gdy zacznie tężeć, wylej ją na placek na wierzch. Włóż ciasto do lodówki do całkowitego zastygnięcia.