Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z musem truskawkowym na spodzie z biszkoptu. Biszkopt na spód można samemu upiec, ja użyłam gotowy, kupny spód.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 952
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2848
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 952
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14632
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 952
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2848
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 952
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14632
Składniki
Spód biszkoptowy dopasowujemy do tortownicy, gruntuję galaretką by troszkę nasiąkł. Galaretki truskawkową i malinową przygotowujemy w osobnych miseczkach zalewając każdą szklanką (250 ml.) wrzącej wody. Gotowe galaretki kroimy w kostki, później dodamy do masy serowo galaretkowej. Masa serowo galaretkowa: 2 galaretki cytrynowe zalewamy 2 szklankami (500 ml.) wrzącej wody i dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Serek homogenizowany miksujemy z gęstniejącą galaretką cytrynową. Do zmiksowanej masy dodajemy wcześniej pokrojone w kostkę galaretki i delikatnie łączymy z masą serowo galaretkową. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód biszkoptowy, równamy i wstawiamy do lodówki by zastygł.. Mus truskawkowy: Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki truskawkowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć na zgęstniałą masę serowo galaretkową i równamy. Tak przygotowanego naszego galaretkowca wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!!!