Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z musem truskawkowym na spodzie z biszkoptu. Biszkopt na spód można samemu upiec, ja użyłam gotowy, kupny spód.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Spód biszkoptowy dopasowujemy do tortownicy, gruntuję galaretką by troszkę nasiąkł. Galaretki truskawkową i malinową przygotowujemy w osobnych miseczkach zalewając każdą szklanką (250 ml.) wrzącej wody. Gotowe galaretki kroimy w kostki, później dodamy do masy serowo galaretkowej. Masa serowo galaretkowa: 2 galaretki cytrynowe zalewamy 2 szklankami (500 ml.) wrzącej wody i dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Serek homogenizowany miksujemy z gęstniejącą galaretką cytrynową. Do zmiksowanej masy dodajemy wcześniej pokrojone w kostkę galaretki i delikatnie łączymy z masą serowo galaretkową. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód biszkoptowy, równamy i wstawiamy do lodówki by zastygł.. Mus truskawkowy: Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki truskawkowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć na zgęstniałą masę serowo galaretkową i równamy. Tak przygotowanego naszego galaretkowca wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!!!