Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galette to rodzaj rustykalnej tarty, pieczonej bez formy.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2460
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2206
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 937
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2460
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2206
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 937
Składniki
Mąkę, sól, cukier oraz masło łączymy razem ręcznie lub mikserem, pod koniec dodając wodę. Wałkujemy ciasto na grubość ok. pół cm. tworząc okrąg. Jabłka obieramy, wydrążamy środek i kroimy w plasterki. Następnie układamy na cieście jeden obok drugiego, starając się stworzyć z nich koło. Pozostawiamy ok. 4 cm od brzegów ciasta. Jabłka obsypujemy cukrem oraz cynamonem. Następnie wywijamy brzegi ciasta do środka. Pieczemy w 180 C przez 30 min. do zarumienienia ciasta. Smacznego.