Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galette to rodzaj rustykalnej tarty, pieczonej bez formy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Mąkę, sól, cukier oraz masło łączymy razem ręcznie lub mikserem, pod koniec dodając wodę. Wałkujemy ciasto na grubość ok. pół cm. tworząc okrąg. Jabłka obieramy, wydrążamy środek i kroimy w plasterki. Następnie układamy na cieście jeden obok drugiego, starając się stworzyć z nich koło. Pozostawiamy ok. 4 cm od brzegów ciasta. Jabłka obsypujemy cukrem oraz cynamonem. Następnie wywijamy brzegi ciasta do środka. Pieczemy w 180 C przez 30 min. do zarumienienia ciasta. Smacznego.