Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galette to rodzaj rustykalnej tarty, pieczonej bez formy.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1813
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8377
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253530
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1813
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8377
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253530
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Mąkę, sól, cukier oraz masło łączymy razem ręcznie lub mikserem, pod koniec dodając wodę. Wałkujemy ciasto na grubość ok. pół cm. tworząc okrąg. Jabłka obieramy, wydrążamy środek i kroimy w plasterki. Następnie układamy na cieście jeden obok drugiego, starając się stworzyć z nich koło. Pozostawiamy ok. 4 cm od brzegów ciasta. Jabłka obsypujemy cukrem oraz cynamonem. Następnie wywijamy brzegi ciasta do środka. Pieczemy w 180 C przez 30 min. do zarumienienia ciasta. Smacznego.