Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galette to rodzaj rustykalnej tarty, pieczonej bez formy.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2215
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 407
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 821
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17324
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2215
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 407
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 821
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17324
Składniki
Mąkę, sól, cukier oraz masło łączymy razem ręcznie lub mikserem, pod koniec dodając wodę. Wałkujemy ciasto na grubość ok. pół cm. tworząc okrąg. Jabłka obieramy, wydrążamy środek i kroimy w plasterki. Następnie układamy na cieście jeden obok drugiego, starając się stworzyć z nich koło. Pozostawiamy ok. 4 cm od brzegów ciasta. Jabłka obsypujemy cukrem oraz cynamonem. Następnie wywijamy brzegi ciasta do środka. Pieczemy w 180 C przez 30 min. do zarumienienia ciasta. Smacznego.