Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne drożdżówki na śniadanie.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 619
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1381
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25699
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 619
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1381
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25699
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać w letnim mleku, połączyć z resztą składników, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z podrośniętego ciasta urywać porcje i na dłoni robić wgłębienia, nadziewać serem, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i obrzeża posmarować rozmąconym żółtkiem. Ponownie odłożyć na chwilę do podrośnięcia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut.