Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne drożdżówki na śniadanie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4979
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7562
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4979
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7562
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać w letnim mleku, połączyć z resztą składników, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z podrośniętego ciasta urywać porcje i na dłoni robić wgłębienia, nadziewać serem, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i obrzeża posmarować rozmąconym żółtkiem. Ponownie odłożyć na chwilę do podrośnięcia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut.