Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, bardzo chrupiące gofry o posmaku drożdżowym. Lubie ciasta drożdżowe, ale chyba nie w gofrach :-) Jednak pozostane fanka tych na proszku do pieczenia :-) Z podanych proporcji wyjdzie 4-5 gofrów. Przepis Malgosimi z CINCIN.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424904
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424904
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Mąkę przesiać.
Masło rozpuścić w mleku, na małym ogniu. Nie może być gorące, by nie zabiło drożdży.
Wymieszać suche składniki, następnie zmiksować razem z mlekiem.
Dodać jajko roztrzepane z olejkiem, jeszcze raz zmiksować do połączenia składników.
Przykryć folią, wstawić do lodówki na noc (12 - 24 h). Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy.