Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, bardzo chrupiące gofry o posmaku drożdżowym. Lubie ciasta drożdżowe, ale chyba nie w gofrach :-) Jednak pozostane fanka tych na proszku do pieczenia :-) Z podanych proporcji wyjdzie 4-5 gofrów. Przepis Malgosimi z CINCIN.
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 90
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9012
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 90
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9012
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Składniki
Mąkę przesiać.
Masło rozpuścić w mleku, na małym ogniu. Nie może być gorące, by nie zabiło drożdży.
Wymieszać suche składniki, następnie zmiksować razem z mlekiem.
Dodać jajko roztrzepane z olejkiem, jeszcze raz zmiksować do połączenia składników.
Przykryć folią, wstawić do lodówki na noc (12 - 24 h). Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy.