Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto góra lodowa zapraszam na wspólne przygotowanie i przepis
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 916
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1820
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22433
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 916
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1820
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22433
Składniki
Ciemny biszkopt - białka oddzielamy od żółtek i ubijamy pianę ze szczypta soli i cukrem . Do ubitej piany dodajemy żółtka(pojedynczo) mąkę łączymy z proszkiem i dodajemy kakao. Szybkie składniki łącze z mokrymi delikatnie mieszam. Biszkopt piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 25 -30 minut ,na środkowej polce bez termo obiegu do suchego patyczka bo każdy piekarnik piecze inaczej. Po upieczeniu biszkopt zostawiam by ostygł .
. Krem budyniowy ; 1l mleka, 1/2 szkl cukru, 3 budynie waniliowe , Z podanych składników gotujemy budyń jak na opakowaniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy i dodajemy po 2 łyżki zimnego budyniu krem gotowy .
Polewa ;W garnku zagotować wodę z cukrem i masłem. Odstawić do wystudzenia. Do zimnego płynu dodać 2 szkl mleka w proszku i zmiksować. Gotową polewę podzielić na 2 części. Do jednej masy dodać 1 łyżkę mleka w proszku a do drugiej masy dodajemy 1 łyżkę kakao. Gotowe masy należy szybko rozprowadzić na cieście bo bardzo szybko stężeją Składamy ciasto - ciemny biszkopt-krem- ciemny biszkopt - krem - okrągłe biszkopty( najlepiej przeciąć biszkopty na pół, układać na kremie w niewielkich odstępach) na ułożone biszkopty łyżką rozprowadzić jasną polewę a potem ciemną. Ciasto najlepiej do lodówki na całą noc. Pozdrawiam
Ostudzony biszkopt dzielimy na 2 placki Składamy ciasto w blaszce w której sie piekło by masa nie wypływała - ciemny biszkopt polowa kremu - ciemny biszkopt - krem - okrągłe biszkopty przeciąć biszkopty na pół, układać na kremie w niewielkich odstępach. na ułożone biszkopty łyżką rozprowadzić jasną polewę a potem ciemną. Ciasto najlepiej do lodówki na całą noc.
Na ułożone biszkopty łyżką rozprowadzić jasną polewę a potem ciemną. Ciasto najlepiej do lodówki na całą noc by masy dobrze stężały po dokładne wykonanie zapraszam na film .