Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łapcie przepis na proste, szybkie, puchate i wilgotne gorące ciasto mleczne, mega smaczne!!! Skusicie się?
Blaszka 24×28 cm, mikser ręczny
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13430
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1532
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14804
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6093
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13430
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1532
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14804
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6093
Składniki
Do miski wbij całe jajka, użyłam większych jajek ( L ). Wsyp szczyptę soli, wsyp cukier. Całość ubij mikserem na najwyższych obrotach na jasną i puszystą masę. Mąkę przesiej przez sitko z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj. Następnie wsyp połowę do masy jajecznej i wymieszaj trzepaczką rózgową tylko do połączenia. Do rondelka wlej mleko, wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki masło, oraz wsyp opakowanie cukru waniliowego. Całość podgrzej na małym ogniu, póki masło się nie roztopi, następnie rondelek ściągnij z palnika. Wlej część ciepłego mleka do ciasta, wsyp resztę mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszaj dokładnie trzepaczką rózgową, wlej resztę ciepłego mleka i ponownie wymieszaj. Tak przygotowane ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ciasto będzie dość rzadkie, takie ma być. Piecz w temp. 180 °C, na funkcji góra – dół, bez termoobiegu ok. 40 min. Gotowe ciasto po przestygnięciu posyp cukrem pudrem. Smacznego!!! Zapraszam serdecznie na filmik z przygotowania ciasta, zachęcam do subskrypcji kanału.