Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy do zup kremów. Domowy groszek smakuje o niebo lepiej niż sklepowy. Poza tym, z tego samego ciasta można zrobić eklerki lub ptysie.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 391
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11845
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 468
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 130
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 701
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 391
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11845
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 468
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 130
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 701
Składniki
Wodę wlewamy go rondelka, dodajemy masło i podgrzewamy, aż masło się rozpuści. Mąkę mieszamy z solą, wsypujemy do wody z masłem i energicznie mieszamy trzepaczką, aż ciasto zacznie odchodzić od boków rondelka. Odstawiamy z ognia. Gdy ciasto lekko przestygnie dodajemy jajka i mieszamy (użyłam miksera na wolnych obrotach). Powstanie dość gęste ciasto.
Ciastem napełniamy szprycę (użyłam końcówki o okrągłym, gładkim otworze), na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy małe kulki (kulki troszkę urosną w trakcie pieczenia).
Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200 stopni (do zrumienienia).