Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, ale bardzo efektowny deser. Doskonały na imprezę karnawałową jak i na kinder party dla dzieciaków.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
Gruszki obrać ze skórki, obtoczyć w cynamonie, wydrążyć od spodu, żeby pozbyć się pestek, nasypać do środka garść migdałów. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i wykroić 2-3 wąziutkie ale długie paski ciasta. Gruszki zaczynamy owijać ciastem od góry, zostawiając zakładki żeby ładnie wyglądały. Na dole zlepiamy ciasto, aby migdały nie wyleciały. Gruszki smarujemy jajkiem, posypujemy migdałami i wstawiamy do piekarnika na jakieś 15- 20 minut w temp. 200 st. Muszą się ładnie zarumienić.
Gruszki najlepiej smakują na gorąco podane z sosem jogurtowo-miodowo- cynamonowym, czyli : mały jogurt, łyżeczka miodu i łyżeczka cynamonu. Pycha! Nadzienie gruszki może być inne, np. łyżeczka ulubionego dżemu, 2 kostki czekolady - wg uznania!