Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jesienny deser przygotujecie w dosłownie kilkanaście minut. Prosty i bardzo smaczny. Przepis pochodzi z 432. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1126
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3298
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1126
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3298
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 816
Składniki
Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów. Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.
Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.