Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jesienny deser przygotujecie w dosłownie kilkanaście minut. Prosty i bardzo smaczny. Przepis pochodzi z 432. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 466
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 190
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 312
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4929
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 186
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 466
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 190
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 312
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4929
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 186
Składniki
Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów. Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.
Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.