Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do dużej miski wsyp cztery szklanki mąki pszennej np. wrocławskiej typ. 500. Dodaj dwie saszetki suszonych drożdży i 1/3 szklanki cukru, 100 gram masła i 6 żółtek. Na końcu dodaj szklankę ciepłego mleka i wymieszkaj. Umieszczamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Masa: gotowa masa makowa, skórka pomarańczowa, orzechy zmieszać
Rozwałkować na 2 okrągłe placki pomiędzy jeden, a drugi placek należy włożyć masę. Rozdzielamy na 16 części.
Części zwijamy i formujemy gwiazdę. Pieczemy 180 C ok godziny