Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla zabieganych. Lekkie, wilgotne , aromatyczne, wprost na podwieczorek lub do popołudniowej kawy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8698
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8698
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 611
Składniki
Mąkę przesiać. Masło rozpuścić. Herbatę zaparzyć. Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Dodać masło, konfiturę , herbatę , wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę , sodę , wymieszać. Na końcu dodać mieszankę keksową, wymieszać. Ciasto winno mieć konsystencję , gęstej śmietany. Keksówkę 12 x 30 cm wysmarować tłuszczem , na spód można dać papier do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 210 stopni, wstawić i piec 25 - 30 minut lub suchego patyczka.
Wystudzić. Wierzch posypać cukrem pudrem lub przygotować polewę. Podzielić na porcje.