Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla zabieganych. Lekkie, wilgotne , aromatyczne, wprost na podwieczorek lub do popołudniowej kawy.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1296
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1740
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 137
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 538
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1296
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1740
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 137
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 538
Składniki
Mąkę przesiać. Masło rozpuścić. Herbatę zaparzyć. Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Dodać masło, konfiturę , herbatę , wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę , sodę , wymieszać. Na końcu dodać mieszankę keksową, wymieszać. Ciasto winno mieć konsystencję , gęstej śmietany. Keksówkę 12 x 30 cm wysmarować tłuszczem , na spód można dać papier do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 210 stopni, wstawić i piec 25 - 30 minut lub suchego patyczka.
Wystudzić. Wierzch posypać cukrem pudrem lub przygotować polewę. Podzielić na porcje.