Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu. A kolejną zaletą jest to, że są bardzo tanie. Przepyszne w smaku - połączenie słodkości z posmakiem cytrynowym. Wyśmienite!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10623
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13002
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10623
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13002
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy - ciasto ma być miękkie ale nie kleić się do rąk (w razie potrzeby można dodać niewielką ilość mąki). Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy (nie za cienko) i wycinamy dowolny kształt ciasteczek. Pieczemy ok. 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasteczka studzimy - jak wystygną lekko stwardnieją - i posypujemy cukrem pudrem.