Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z bezą, kremem migdałowym i masą krowkową. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1775
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 376
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21871
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1775
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 376
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21871
Składniki
biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 30x40,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 25-30 min. w 175*.
beza: Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Kokos wymieszać z mąką i wmieszać w białka, ale łopatką. Wyłożyć na taką samą blaszkę jak piekli my biszkopt. Piec w 175 * 15 min, zmniejszyć na 150* i piec jeszcze z 15 min. Sprawdzać, żeby się nie przypiekł za mocno.
krem-Migdały, zalać gorącym mlekiem. Wymieszać i odstawić do przestygnięcia.Miękkie masło utrzeć z pudrem z napęczniałymi migdałami i olejkiem, lub prawdziwym rumem. Krem wyłożyć na biszkopt i przykryć bezą.
masa-Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą, troszkę ostudzić. Masę zmiksować ze śmietan-fixem potem z żelatyną. Rozsmarować na bezie. Posypać płatkami migdałowymi.
Na koniec polać w esy-floresy,roztopioną polewą czekoladową.