Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste. na nagły zlot sąsiadek na kawę.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11411
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 180
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11411
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 180
Składniki
Do miski wbij całe jajka. Wsyp szczyptę soli, wsyp cukier. Całość ubij mikserem na najwyższych obrotach na jasną i puszystą masę. Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj. Następnie wsyp połowę do masy jajecznej i wymieszaj trzepaczką rózgową tylko do połączenia. Do rondelka wlej mleko, wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki masło, oraz wsyp opakowanie cukru waniliowego. Całość podgrzej na małym ogniu, póki masło się nie roztopi, następnie rondelek ściągnij z palnika. Wlej część ciepłego mleka do ciasta, wsyp resztę mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszaj dokładnie trzepaczką rózgową, wlej resztę ciepłego mleka i ponownie wymieszaj. Tak przygotowane ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 °C ok. 40 min. Po wyjęciu z piekarnika polej polewą (przygotowanie jak na op ) Gotowe!