Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wspaniałe, lekkie i trój - warstwowe. Lekkie i brdzo smaczne!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1328
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1791
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 248
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 573
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1328
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1791
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 248
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 573
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Do ubitej na sztywno piany dodajemy najpierw żółtka a następnie mąkę pszenną, olej i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy biszkopt w formie 25/36 w 180 stopniach przez 30 minut. Masa I : Mak, cukier, mąkę, mleko i białka mieszamy ze sobą i smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy, aby się nie przypaliło tak i aby masa zgęstniała. Masa II: Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej tężejące galaretki cytrynowe rozpuszczone w szklance wrzątku. Masa III: Mleko gotujemy i zalewamy nim mielone orzechy włoskie. Masło ucieramy z żółtkami na puch i dodajemy porcjami przestudzone orzechy i alkohol. Przełożenie: Biszkopt-masa I-masa II-masa III -na wierzch kruszymy herbatniki