Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wspaniałe, lekkie i trój - warstwowe. Lekkie i brdzo smaczne!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Do ubitej na sztywno piany dodajemy najpierw żółtka a następnie mąkę pszenną, olej i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy biszkopt w formie 25/36 w 180 stopniach przez 30 minut. Masa I : Mak, cukier, mąkę, mleko i białka mieszamy ze sobą i smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy, aby się nie przypaliło tak i aby masa zgęstniała. Masa II: Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej tężejące galaretki cytrynowe rozpuszczone w szklance wrzątku. Masa III: Mleko gotujemy i zalewamy nim mielone orzechy włoskie. Masło ucieramy z żółtkami na puch i dodajemy porcjami przestudzone orzechy i alkohol. Przełożenie: Biszkopt-masa I-masa II-masa III -na wierzch kruszymy herbatniki