Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1090
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 156
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1090
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 156
Składniki
Margarynę, kakao, cukier i wodę wrzucamy do garnka i doprowadzamy so rozpuszczenie i połączenia się składników. Studzimy. Dodajemy 5 żółtek i odlewamy pół szklanki na polewę. Do reszty dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy delikatnie z ciastem. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia [35/25].
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy do 1 jajku. Dodajemy ser i resztę składników. Ser wylewamy najlepiej chochelką na ciasto robiąc "łatki" ser jest dość płynny ale jak będziemy ostrożnie powoli wlewać to uda się to bez problemu.
Piec ok 50 minut w 180 stopniach. Gorące ciasto polać polewą odlaną na początku z ciasta. [ ja polewam cienką strużką a na koniec rozsmarowuję polewę pędzlem]. smacznego!