Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Składniki
Białka + szczypta soli - ubijać mikserem. Dodawać cukier i żółtka. Ubić na sztywną pianę, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Dodać majonez i dokładnie zmiksować.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Dodać do masy jajeczno-majonezowej i wymieszać na najniższych obrotach.
ciasto wylać na blaszkę 26x30 cm. wyłożoną papierem do wypieków.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i piec ok 40 min.
Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest przepieczone.
Po wystudzeniu przeciąć poziomo na dwie warstwy (tak jak biszkopt na tort).
Na pierwszą warstwę wyłożyć połowę musu, przykryć drugą warstwą i posmarować resztą musu. Wierzch udekorować wg uznania bitą śmietaną.