Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 285
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2746
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14426
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 285
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2746
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14426
Składniki
CIASTO KRUCHE:
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blache (24x36). Drugą część ciasta włożyć do zamrażarki.
JABŁKA:
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, ułożyć na rozwałkowanym cieście.
BIAŁKA:
Białka ubić, dodać cukier, na koniec wymieszać z budyniem. Wyłożyć na pokrojone jabłka. Na górę zetrzeć drugą część kruchego ciasta.
Piec ok 50 min w 160°C
SMACZNEGO!