Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47828
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165688
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47828
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165688
Składniki
CIASTO KRUCHE:
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blache (24x36). Drugą część ciasta włożyć do zamrażarki.
JABŁKA:
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, ułożyć na rozwałkowanym cieście.
BIAŁKA:
Białka ubić, dodać cukier, na koniec wymieszać z budyniem. Wyłożyć na pokrojone jabłka. Na górę zetrzeć drugą część kruchego ciasta.
Piec ok 50 min w 160°C
SMACZNEGO!