Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, aromatyczny jabłecznik w sam raz na jesienne popołudnia i poranki! :)
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21598
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21598
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować do miękkości.
Od ugotowanej kaszy odłożyć 2 łyżki, a resztę zblendować z połową banana.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), po czym wymieszać z cynamonem.
Do formy przełożyć warstwę kaszy, a na nią warstwę jabłek.
Zapiec to przez około 15 minut w temperaturze 185 stopni.
Drugą połowę banana zblendować z pozostałymi 2 łyżkami kaszy, a następnie wymieszać z amarantusem.
Wyciągnąć formę z piekarnika i nałożyć na wierzch ostatnią warstwę.
Całość zapiekać kolejne 15 minut.