Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, aromatyczny jabłecznik w sam raz na jesienne popołudnia i poranki! :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7282
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4985
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327960
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7282
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4985
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327960
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować do miękkości.
Od ugotowanej kaszy odłożyć 2 łyżki, a resztę zblendować z połową banana.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), po czym wymieszać z cynamonem.
Do formy przełożyć warstwę kaszy, a na nią warstwę jabłek.
Zapiec to przez około 15 minut w temperaturze 185 stopni.
Drugą połowę banana zblendować z pozostałymi 2 łyżkami kaszy, a następnie wymieszać z amarantusem.
Wyciągnąć formę z piekarnika i nałożyć na wierzch ostatnią warstwę.
Całość zapiekać kolejne 15 minut.