Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, aromatyczny jabłecznik w sam raz na jesienne popołudnia i poranki! :)
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 611
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 74
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 9
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 28
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 44
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 611
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 74
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 9
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 28
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 44
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować do miękkości.
Od ugotowanej kaszy odłożyć 2 łyżki, a resztę zblendować z połową banana.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), po czym wymieszać z cynamonem.
Do formy przełożyć warstwę kaszy, a na nią warstwę jabłek.
Zapiec to przez około 15 minut w temperaturze 185 stopni.
Drugą połowę banana zblendować z pozostałymi 2 łyżkami kaszy, a następnie wymieszać z amarantusem.
Wyciągnąć formę z piekarnika i nałożyć na wierzch ostatnią warstwę.
Całość zapiekać kolejne 15 minut.