Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, aromatyczny jabłecznik w sam raz na jesienne popołudnia i poranki! :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7918
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 308
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3193
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7918
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 308
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3193
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować do miękkości.
Od ugotowanej kaszy odłożyć 2 łyżki, a resztę zblendować z połową banana.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), po czym wymieszać z cynamonem.
Do formy przełożyć warstwę kaszy, a na nią warstwę jabłek.
Zapiec to przez około 15 minut w temperaturze 185 stopni.
Drugą połowę banana zblendować z pozostałymi 2 łyżkami kaszy, a następnie wymieszać z amarantusem.
Wyciągnąć formę z piekarnika i nałożyć na wierzch ostatnią warstwę.
Całość zapiekać kolejne 15 minut.