Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem troszkę pokombinowałam smakami .....
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 493
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 832
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 493
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 832
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
Biszkopt:5 jajek ubijamy z 1 szklanką cukru na gładką masę dodajemy 2 budynie(ja dałam malinowe),2 łyżki mąki i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Pieczemy 30 min.Masa jabłkowa:miałam gotową ,przygotowaną jesienią a teraz jak znalazł! Masę podzielić na pół ,do każdej dodać wcześniej rozpuszczoną w 3/4 szkl. gorącej wody galaretkę(każda osobno użyłam cytrynowej i z owoców leśnych)Galaretka musi być już tężejąca.Mieszamy i gotowe.Biszkopt należy przekroić na pół i przełożyć masą jabłkową,na wierzch można położyć bitą śmietanę.
Jeżeli nie masz gotowej masy jabłkowej to można zrobić z 1,5 kg jabłek obranych,pokrojonych i uprażonych z 2 łyżkami cukru