Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe, szybkie w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne. Serdecznie polecam nie tylko na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1423
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1423
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Składniki
Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 180 st. C. Masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać olej i ciągle ucierać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy w kilku partiach nadal ucierając. Połowę ciasta wylać do foremki. Wyłożyć na nie pokrojone i obrane z skórki jabłka. Oprószyć cynamonem. Na to resztę ciasta.
Piec 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.