Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe, szybkie w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne. Serdecznie polecam nie tylko na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 68
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7043
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6095
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 68
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7043
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6095
Składniki
Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 180 st. C. Masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać olej i ciągle ucierać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy w kilku partiach nadal ucierając. Połowę ciasta wylać do foremki. Wyłożyć na nie pokrojone i obrane z skórki jabłka. Oprószyć cynamonem. Na to resztę ciasta.
Piec 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.