Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki jabłecznik pachnący cynamonem który zawsze się udaje .
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Ciasto Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , dodaj olej oraz mąkę przesianą z proszkiem Delikatnie wymieszaj do połączenia składników .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej połowę ciasta . Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika i piecz około 15 minut.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier , sok z cytryny i cynamon.Podsmaż około 15 minut aż do odparowania soku. Zostaw do ostygnięcia .
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka a na wierzch pozostałe ciasto . Piecz jeszcze około 30 minut . Po upieczeniu i wystygnięciu posyp cukrem pudrem .