Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki jabłecznik pachnący cynamonem który zawsze się udaje .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ciasto Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , dodaj olej oraz mąkę przesianą z proszkiem Delikatnie wymieszaj do połączenia składników .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej połowę ciasta . Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika i piecz około 15 minut.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier , sok z cytryny i cynamon.Podsmaż około 15 minut aż do odparowania soku. Zostaw do ostygnięcia .
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka a na wierzch pozostałe ciasto . Piecz jeszcze około 30 minut . Po upieczeniu i wystygnięciu posyp cukrem pudrem .