Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeden z moich ulubionych jabłeczników, odkąd pamiętam zawsze robiła go moja mama
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 7595
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 136
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52245
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 7595
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 136
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52245
Składniki
Jajka, cukier, masło utrzeć na gładką masę. Następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia. W razie potrzeby wsypać więcej mąki. Dokładnie wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blachę. Ponakłuwać widelcem i troszeczkę podpiec.
Na ciasto wyłożyć jabłka ; jabłka obrać pokroić i przesmażyć dodać cukru do smaku i troszkę cynamonu ).
Rozwałkować i wyłożyć na wierzch pozostałą część ciasta. Wierzch posmarować jajkiem i posypać grubym cukrem. Piec 40-50 min w temp 170-180st...