Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z jabłkami i budyniem polecam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9046
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9046
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1336
Składniki
Budyń ugotować na mleku z 2 łyżkami cukru .Z poddanych wyżej składników zagniatam kruche ciasto dziele je na dwie części jedna wykładam do blaszki wyłożonej papierem i wyklejam również boki blaszki
Jabłka obieram kroje w drobna kostkę wykładam na ciasto w blaszce na jabłka wylewam gorący budyń i na wierzch wykładam pozostała cześć ciasta rozwałkowaną na wielkość blachy placek piekę w 180 stopniach w nagrzanym wcześniej piekarniku na środkowej półce 50 minut ,po wyjęciu można posypać cukrem pudrem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film życzę smacznego