Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy, wypróbuje przepis poniżej. Jabłecznik z budyniem, jabłkami oraz posypany kruszonką, czy to nie brzmi zachęcająco?
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1107
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113482
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1540
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1107
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113482
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1540
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wbijam trzy całe jajka, dodaję same dwa żółtka jajek oraz wlewam rozpuszczoną, ostudzoną margarynę. Wyrabiam ciasto, następnie dzielę na połowę, jedną połowę owijam woreczkiem foliowym i chowam do zamrażalnika a drugą rozwałkowuję i wykładam dno formy. Ciasto posypuję bułką tartą.
2. Jabłka obieram, kroję w plasterki, układam na cieście. Jabłka posypuję cynamonem.
3. Do garnuszka wlewam dwie szklanki mleka, gotuję. W pozostałej ilości mleka rozpuszczam budynie z cukrem, czekam aż mleko się zagotuje i wlewam mleko z budyniami, mieszając energicznie. Masa ma być gęsta, ale nie sztywna. Gorący budyń wylewam na jabłka i rozprowadzam po całości.
4. Wyjmuję ciasto z zamrażalnika i ścieram na tarce o dużych oczkach, posypując wierzch ciasta.
5. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C. 6. Ciasto gotowe, można posypać cukrem pudrem. 7. Smacznego.