Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy, wypróbuje przepis poniżej. Jabłecznik z budyniem, jabłkami oraz posypany kruszonką, czy to nie brzmi zachęcająco?
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9249
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2833
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1201
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 237
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9249
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2833
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1201
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 237
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wbijam trzy całe jajka, dodaję same dwa żółtka jajek oraz wlewam rozpuszczoną, ostudzoną margarynę. Wyrabiam ciasto, następnie dzielę na połowę, jedną połowę owijam woreczkiem foliowym i chowam do zamrażalnika a drugą rozwałkowuję i wykładam dno formy. Ciasto posypuję bułką tartą.
2. Jabłka obieram, kroję w plasterki, układam na cieście. Jabłka posypuję cynamonem.
3. Do garnuszka wlewam dwie szklanki mleka, gotuję. W pozostałej ilości mleka rozpuszczam budynie z cukrem, czekam aż mleko się zagotuje i wlewam mleko z budyniami, mieszając energicznie. Masa ma być gęsta, ale nie sztywna. Gorący budyń wylewam na jabłka i rozprowadzam po całości.
4. Wyjmuję ciasto z zamrażalnika i ścieram na tarce o dużych oczkach, posypując wierzch ciasta.
5. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C. 6. Ciasto gotowe, można posypać cukrem pudrem. 7. Smacznego.