Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze ciasto jakie ostatnio upiekłam. Palce lizać.
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 675
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 675
Składniki
Posiekać nożem margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier i cynamon, wymieszać.
Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Na blaszkę (25X40) wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć masę jabłkową, na jabłka wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta na tarce o grubych oczkach. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) około godziny.