Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze ciasto jakie ostatnio upiekłam. Palce lizać.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47620
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165198
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 338
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47620
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165198
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 338
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 87
Składniki
Posiekać nożem margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier i cynamon, wymieszać.
Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Na blaszkę (25X40) wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć masę jabłkową, na jabłka wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta na tarce o grubych oczkach. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) około godziny.