Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik z papierówek z dodatkiem orzechów włoskich i z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3137
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 267
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 131
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3137
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 267
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 131
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść na gładką masę, wyłożyć na blaszkę /23x36/,wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.30 minut. Wyjąć ciasto wystudzić.
Z jabłek zrobić mus - jabłka pokroić w małe cząstki /nie obierać/ wrzucić do garnka i dusić na małym ogniu,aż całkowicie się rozgotują, często mieszać. Następnie przetrzeć przez sito.
Mus zagotować dodać galaretkę cytrynową, cukier, cukier waniliowy i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze przez chwilę gotować.
Przestudzone jabłka wyłożyć na kruche ciasto, posypać zmielonymi orzechami , a na orzechy wyłożyć ubitą śmietanę z dodatkiem 2 łyżeczek cukru pudru.Na śmietanę posypać również orzechy lub startą czekoladę. SMACZNEGO!
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, kiedy kruche nieco zmięknie.